مجموعه فیلم ها و پروزه های نقشه برداری

21,500 تومان


نقشه‌برداری سه‌بعدی از فضا با موبایل

گوگل با همکاری سازمان فضایی ناسا، فناوری نقشه‌برداری سه بعدی خود را از طریق گوشی هوشمند تانگو به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد برد.

 

 

به نقل از اسپاتیال سورس، اجرای این طرح موسوم به پروژه تانگو از دو ماه قبل آغاز شده است. تانگو گوشی هوشمندی است که به سیستم عامل اندروید مجهز شده و مجهز به حسگرهای سه بعدی متعددی است که تهیه نقشه‌های سه بعدی را ممکن می‌کند.

این گوشی با نمایشگر 5 اینچی خود قابلیت برقراری ارتباط با ماهواره‌های ناسا را دارد و می‌تواند برای به روزکردن اطلاعات ناوبری نیز از سوی فضانوردان به کار رود. گوشی تانگو دارای حسگرهای مافوق صوت و مادون قرمز نیست.

گوشی یاد شده به طور موفقیت آمیزی در شرایط بی‌وزنی از سوی فضانوردان به کار رفته و البته آزمایش‌های تکمیلی در این زمینه ادامه دارد. آخرین بار در تابستان گذشته آزمایش‌های لازم برای این کار انجام شد و به احتمال زیاد این گوشی در زمستان امسال دستیار فضانوردان خواهد بود.

 

GIS

سیستم اطلاعات جغرافیایی، علوم اطلاعات جغرافیایی، و یا مطالعات اطلاعات جغرافیایی یک سیستم طراحی شده برای تصرف، ذخیره، دستکاری، تجزیه و تحلیل، مدیریت و ارائه انواع اطلاعات جغرافیایی اشاره شده است. به زبان ساده، GIS ادغام نقشه کشی، تجزیه و تحلیل آماری و فن آوری پایگاه داده است.

 

 

GPS

کفشی با دستگاه GPS توکار طراحی شده که می‌تواند به ردیابی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،   این کفش توسط GTX Corp که شرکت سازنده ردیاب‌های GPS بسیار کوچک و فن‌آوری مخابره اطلاعات موقعیت است و شرکت تولیدکننده کفش Aetrex Worldwide طراحی شده است.

بر اساس این گزارش، تعبیه کردن دستگاه GPS در کفش از اهمیت برخوردار است زیرا بیماران مبتلا به آلزایمر تمایل دارند اشیایی را که برای آن‌ها آشنا به نظر نمی‌رسند از لباس‌های خود دور کنند.

 

یک حصار جغرافیایی می‌تواند در اطراف خانه فرد مبتلا به این بیماری در نظر گرفته شود و هنگامی که وی از مرز برنامه‌ریزی شده عبور می‌کند، هشدار Google Map به تلفن همراه یا رایانه ارسال می‌شود.

 

 

ماهواره های جاسوسی

ممکن است تاکنون زیاد واژه ماهواره های جاسوسی را شنیده باشید اما واقعا این ماهواره ها تا چه اندازه واقعیت داشته و چه توانایی های را دارند؟

ماهواره های جاسوسی قادرند اطلاعات کشورهای مختلف جهان را بدون اطلاع آنها جمع آوری کرده و در اختیار سازمانهای جاسوسی خود قرار دهند. این ماهواره ها قادرند از اجسام روی زمین تصاویر رنگی  با کیفیت بالا تهیه نموده و آنها را تحت کنترل خود قرار دهند . این ماهواره ها میتوانند حرکت یک نفر را بر روی زمین مشاهده کرده و مختصات مکانی او را تعیین کنند. این ماهواره ها حتی قادرند در خلال شب و یا هوای ابری بوسیله تجهیزات پیشرفته خود اقدام به عکسبردای کنند.

 





بازار کار رشته مهندسی نقشه برداری

تمامی ساختمان ها ، سدها ، پل ها و در کل ساخت هر سازه ای پیش از مرحله ساخت و تولید نیاز به یک نقشه دقیق و اساسی دارند. مهندسی نقشه برداری از جمله رشته های گروه ریاضی و فنی در کنکور سراسری می باشد. این شاخه از مهندسی در واقع یکی از حوزه های سخت و حساس رشته عمران است و یک مهندس نقشه بردار باید از دانش علمی بالایی برخوردار باشد زیرا رشته فوق دارای محاسبات سنگین ریاضی بوده و همچنین قدم اول در تهیه نقشه یک سازه ، مستلزم مختصات زمینی آن مکان بوده و این مسئله نیاز به دانش ریاضی ویژه و همچنین علم فیزیک دارد. علاوه بر موارد فوق ، یک مهندس نقشه کش باید اطلاعات اقتصادی لازم برای کاهش هزینه های ساخت و ساز را هم دارا باشد.
یکی از دغدغه های مهم دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی خود فارغ از رشته تحصیلی آن ها ، ورود به بازار کار و کسب درآمد است. در ادامه مقاله قصد داریم شما را بیشتر با بازار کار رشته “مهندسی نقشه برداری” آشنا کنیم.
مهندسی نقشه کشی از جمله گرایش های رشته عمران بوده که امروزه گاها از آن با نام “مهندسی ژئوماتیک” نیز یاد می شود.

گرایش های مهندسی نقشه برداری در مقطع کارشناسی ارشد

رشته نقشه کشی دارای پنج گرایش در مقطع کارشناسی ارشد می باشد.

فتوگرامتری

گردآوری مختصات زمینی از جمله نیازهای اولیه مهندسان برای تهیه نقشه می باشد. به اندازه گیری مختصات هندسی اجسام و بررسی عکس های هوایی ، فتوگرامتری گفته می شود.

ژئودزی

در این گرایش شکل و اندازه زمین و مختصات نقاط سطح آن بررسی می شوند. دانشجویان این رشته می بایست در دوران تحصیل خود مهارت های هدایت و مدیریت پروژه های ژئودزی را کسب کنند.

سنجش از دور

جمع آوری ، ذخیره سازی ، بازیابی و پردازش اطلاعات با استفاده از تجهیزات مختلف هوایی مربوط به گرایش سنجش از راه دور می باشد. تغییرات روی سطح زمین مانند تغییر در مزر دریاها و یا تغییر مسیر رودخانه ها از طریق این رشته مورد بررسی قرار می گیرند.

سیستم های اطلاعات مکانی (GIS)

این گرایش شامل جمع آوری ، ذخیره ، مدیریت و پردازش اطلاعات مکانی با استفاده از نقشه ها و داده های آماری می باشد. دانش آموختگان این رشته به بررسی کاربرد اطلاعات جمع آوری شده و همچنین نمایش آن ها به صورت متنی و ‌گرافیکی می پردازند.

هیدروگرافی

این گرایش به بررسی و توصیف ویژگی های اقیانوس ها ، دریاها ، مناطق ساحلی ، دریاچه ها و همچنین پیش بینی تغییرات آن ها می پردازد. ناوبری ، مدیریت سواحل و بندرها ، نصب سکوها و… از جمله کابردهای این رشته می باشند.

توانایی ها و نرم افزار های مهم در رشته مهندسی نقشه برداری

فارغ التحصیلان هر رشته دانشگاهی برای ورود به بازار کار ، نیازمند فراگیری علوم و تخصص های لازم برای حضور موثر و کارآمد در حوزه کاری خود می باشند.
دروس ریاضی مانند مثلثات و هندسه از جمله دروس مهم و اساسی رشته مهندسی نقشه کشی محسوب می شوند. مهندسین نقشه بردار علاوه بر دانش علمی و محاسباتی دقیق برای ورود به بازار کار نیاز به یادگیری نرم افزارهای مربوط به رشته خود هستند. Civil 3D ، Autodesk Map ، AutoCad از جمله نرم افزارهایی می باشند که از آن ها برای تهیه مدل های دو بعدی و سه بعدی نقشه های ترسیم شده ، استفاده می شود. از دیگر نرم افزار های این رشته می توان به برنامه Matlab اشاره کرد که در رشته ها و دروس مختلف دانشگاهی بسیار پر کاربرد است و در رشته نقشه کشی برای محاسبات سنگین ریاضی و مهندسی به کار می رود.

آینده شغلی رشته مهندسی نقشه برداری

اولین نکته ای که پس از شنیدن کلمه ساخت و ساز به ذهن می رسد ، نقشه برداری است و ما برای تهیه و تولید هر سازه ای نیاز به یک نقشه درست و دقیق داریم. امروزه گسترش ساخت و ساز به ویژه در داخل کشور که در مسیر سازندگی گام برمی دارد ، می تواند شرایط شغلی مناسبی را برای یک مهندس نقشه کش فراهم کند.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در انواع پروژه های ساخت و ساز از قسمت طراحی گرفته تا مدیریت ، اجرا و نظارت مشغول به کار شوند. آن ها می توانند در اجرای انواع پروژه ها در زمینه ساخت سدها ، تونل ها ، پل ها و یا در حوزه های ساختمان سازی ، راه سازی و ساخت سازه ها و بناهای آبی مشارکت داشته باشند. هر جا سخن از سازندگی و آبادی یک کشور است ، قطعا حضور مهندسان نقشه کشی جزو الزامات می باشد و آنان می توانند در ساخت برج ها ، دکل های مخابراتی ، فرودگاه ها و جاده ها و همچنین در ساخت ساختمان های مقاوم در برابر زلزله فعالیت کنند.
دانش آموختگان این رشته پس از اتمام دوران تحصیل خود توسط سازمان های مدیریت و برنامه‌ریزی ، وزارت راه و شهرسازی ، بنادر و کشتیرانی ، سازمان آب و فاضلاب ، شرکت نفت ، سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، سازمان نقشه‌ برداری کشور ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، شهرداری ها و شرکت های پیمانکاری و مشاوره در زمینه های عمرانی و شهرسازی جذب می شوند.

دانشگاه های ارائه دهنده رشته مهندسی نقشه برداری

در ادامه نام تعدادی از دانشگاه های ارائه دهنده رشته مهندسی نقشه برداری که بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی جمع آوری شده است را مشاهده می کنید.
دانشگاه اصفهان
دانشگاه بجنورد
دانشگاه تبریز
دانشگاه تهران
دانشگاه تفرش
دانشگاه زابل
دانشگاه زنجان


تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1395برچسب:نقشه برداری مسیر Route Survey, | 13:44 | نویسنده : محسن قبادی


نقشه برداری مسیر
Route Survey



جزوه های درسی نقشه برداری مسیر

آموزش کاربردی پیاده کردن آکس مسیر و سرترانشه در خاکبرداری و پاشنه کار در خاکریزی
محمد باقر ابراهیمی دانلود
نحوه محاسبات حجم عملیات خاکی مهندس عابدینی - مهندس اکبری دانلود
جزوه طراحی منحنی های کلوتوئید راهسازی دانلود
جزوه نقشه برداری مسیر - مهند رزاقی دانلود


تاريخ : چهار شنبه 17 مرداد 1395برچسب:نقشه برداری زیرزمینی Underground Surveying, | 11:50 | نویسنده : محسن قبادی

نقشه برداری زیرزمینی
Underground Surveying

جزوه های درسی زیرزمینی

آشنایی با تونل و سازه های زیرزمینی-مهندس یاسرعشورزاده یاسوری
دانلود
 جزوه نقشه برداری زیرزمینی-مهندس رستمی
دانلود


کتاب و مقالات فارسی زیرزمینی

 نویسنده - منبع - انتشارات
 عنوان
 حمید خانعلی ، نگار بزرگی راد بررسی سیستم های نقشه برداری زیر سطحی در ترسیم پروفیل لوله و كابل وارائه دستاوردهای داخلی
دانلود
مهىدس عباس عابدیىی ردیابی تاسیسات زیرزمیىی
دانلود



فیلم نقشه برداری زیرزمینی



دانلود فیلم حفاری تونل



تاريخ : چهار شنبه 16 شهريور 1395برچسب: نقشه برداری,راه,نقشه,قوس مرکب,,قوس دایره, | 14:5 | نویسنده : محسن قبادی
تاريخ : شنبه 27 تير 1394برچسب:فیلم,فیلم اموزشی,فیلم اموزش نقشه برداری, | 23:17 | نویسنده : محسن قبادی
تاريخ : یک شنبه 9 آذر 1393برچسب:فرمولهای نقشه برداری, | 15:12 | نویسنده : محسن قبادی

فرمولهای نقشه برداری بهمراه مثالهای حل شده و سرشکنی خطاها

کوپل

پیمایش

پروفیل طولی                                                                                      دانلود

ترازیابی

تاکئومتری



تاريخ : پنج شنبه 22 خرداد 1393برچسب:, | 21:42 | نویسنده : محسن قبادی

                                   Set up a Total StationGPS


Set up a Total Station

 

 

با سلام .........

توی یک سایت خارجی کلیپ آموزشی در خصوص نحوه استقرار سه پایه دوربین و نصب دوربین روی سه پایه و همچنین سانتراژ اون رو به تصویر کشیده همراه با متن توضیحات که روی تصویر نشون میده و با کیفیت عالی . وظیفه خودم دونستم که در وبلاگ و باشگاه مهندسان ایران قرار بدم تا سایر دوستان و دانشجویان نقشه بردای و مرتبط از این فایل آموزشی استفاده ببرن..... امیدوارم مفید واقع بشه ...... التماس دعا.

لازمه ذکر کنم این فایل آموزشی در هیچ یک از سایتهای ایرانی تا حالا ندیدم..... و برای اولین بار در وبلاگ راهدار قرار داده شده است .

 

دوربین توتال ، نحوه استقرار سه پایه ، تراز کردن دوربین ، سانتراژ دوربین

   

   لینک دانلود l حجم فایل l 14 MB  l

 

 



تولید پروفیل طولی و عرضی با استفاده از جدول نقاط در نرم افزار لند

پروژه درس نقشه برداری مسیر به صورت فایل پی دی اف فارسی در 11 صفحه

به حجم 731 کیلوبایت

در فرمت فشرده (rar)

لینک دانلود :

http://www.4shared.com/file/Uda_xfql/Profile_LSXS.html


تاريخ : پنج شنبه 22 خرداد 1393برچسب:پروفیل طولی,پروفیل عرضی, | 20:44 | نویسنده : محسن قبادی

دستورالعمل رسم پروفیل طولی و عرضی ، طراحی خط پروژه ، مقطع تیپ عرضی و محاسبه حجم عملیات خاکی و منحنی بروکنر
فایل پی دی اف در 48 صفحه تهیه شده توسط مهندس عابدینی و اکبری مربوط به درس نقشه برداری مسیر و راهسازی

1388

به حجم 1.86 مگابایت

در فرمت فشرده (rar)



تاريخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393برچسب: آموزش نقشه برداری, | 10:51 | نویسنده : محسن قبادی

 آموزش نقشه برداری

نقشه‌برداری در سطوح مختلف آموزش داده می‌شود. داوطلبان ورود به این رشته باید در ریاضیات (هندسه، مثلثات) و فیزیک دوره دبیرستان قوی باشند و نیز علاقه‌مندی و آمادگی جسمی لازم برای کارهای صحرایی را دارا باشند.

بعضی دروس تخصصی این رشته عبارت‌اند از: راه سازی، تئوری خطاها، نقشه‌برداری، ژئودزی (جهت تعیین شکل زمین)، فتوگرامتری، کارتوگرافی، هیدروگرافی (نقشه‌برداری از بستر دریا)، پروژه و کارآموزی میباشند.

 

 



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393برچسب:نقشه برداری,معرفی نقشه برداری,مراحل کار نقشه برداری, | 10:44 | نویسنده : محسن قبادی

نقشه‌برداری

 

تعیین موقعیت نسبی نقاط واقع در سطح زمین و یا نزدیک به آن هدف اصلی نقشه‌برداری است. از این تعریف ساده چنین استنتاج می‌شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می گیرد (سنجش های نجومی و نقشه برداری ماهواره ای).

مختصات مطلوب می تواند مختصات دکارتی Z,Y,X و یا مختصات عرض و طول جغرافیایی باشد.



ادامه مطلب

مراحل کار نظارت نقشه برداری کارگاهی :

الف : برداشت ، محاسبه و کنترل احجام عملیات خاکی سایت

  • انجام برداشت های دقیق توپوگرافی و مسطحاتی و با مقیاس ۱:۲۰۰ از یونیت ها و خیابان های سایت در مراحل توپوگرافی اولیه و برداشت مراحل مختلف اجرایی جهت کنترل عملیات خاکی
  • انجام محاسبات دقیق و بروز احجام عملیات خاکی و ارائه ازبیلت یونیت ها به تفصیل به همراه نواقص خاک برداری و خاک ریزی .
  • کنترل دقیق محاسبات عملیات خاکی انجام شده توسط پیمانکاران و مشخص کردن اغراق صورت گرفته در ارائه احجام عملیات خاکی و محاسبه ارقام واقعی احجام .
  • ارائه مشاوره های اجرایی در امور عملیات خاکی به مهندسین اجرایی پیمانکاران
  • ارائه محاسبات انجام شده با فرمت های کاملا گویا و واضح
  • بایگانی بروز بصورت هارد کپی و سافت کپی از احجام عملیات خاکی و همکاری با پیمانکاران در در صورت نداشتن مستندات آنها با هماهنگی نمایندگان کارفرما

 

 

 

برای مشاهده کامل مطالب به ادامه مطلب بروید ...


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393برچسب:نقشه برداری,معرفی نقشه برداری, | 10:34 | نویسنده : محسن قبادی

معرفي رشته مهندسی نقشه برداری و اهداف آن : 

 

 

 

 

 تاریخچه ی مهندسی عمران به اصطلاح Civil engineering به قرن هجدهم باز می‌گردد. در آن زمان مهندسی عمران در مقابل مهندسی طراحی Military engineering قرار داشت. اصطلاحی که به همه ی امور مهندسی که به مسایل ساخت و ساز بناهای دست ساز بشر باز می‌گشت. مانند سدها، ساختمان ها، پل‌ها و کانال‌ها گفته می‌شد. البته طی گذشت سال های متمادی و با پیشرفت علم و تخصصی شدن علوم، به مرور علوم مختلف، از جمله مکانیک Civil engineering جدا شده اما این اصطلاح هم چنان نام خود را برای عمران حفظ مهندسی کرد. در کشور ما نیز این رشته تا قبل از انقلاب فرهنگی به نام " مهندسی راه و ساختمان" معروف بود. اما بعد از انقلاب فرهنگی عنوان "مهندسی عمران" برای آن در نظر گرفته شد. زیرا عنوان "عمران" به اصطلاح Civil engineering نزدیک تر است.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 24 دی 1392برچسب:نقشه برداری زیر زمینی, | 3:13 | نویسنده : محسن قبادی

بالاخره برداشت فضاهاي موجود طبيعي و مصنوعي زير زمين به منظور تهيه نقشه از آنها با توجه به شرايط خاص نقشه برداري در زير زمين مي باشد. در اهميت نقشه برداري و پيشرفتهاي آن مي توان به ايجاد تونل زميني در زير درياي مانش كه ارتباط بين پاريس و لندن را بر قرار كند اشاره كرد.
كلا نقشه برداري زير زميني شامل موارد زير مي باشد:
1. طراحي (deign) در مرحله شروع پروژه
2. اجراي عمليات حفاري (unearth control) هدايت تونل را بر عهده دارد.
3. تهيه نقشه از زير زمين

 



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 24 دی 1392برچسب:نقشه برداری زیر زمینی, | 3:1 | نویسنده : محسن قبادی

مروری بر نقشه برداری زیر زمینی:

نقشه برداری زیر زمینی یکی از شاخه های علم مهندسی نقشه برداری است که در استخراج و اکتشاف معادن , ایجاد نونل راه سازی , انتقال اب از آن استفاده می شود. در اهميت نقشه برداري و پيشرفتهاي آن مي توان به ايجاد تونل زميني در زير درياي دانش كه ارتباط بين پاريس و لندن را بر قرار می كند اشاره كرد. باید توجه داشت که نقشه برداری زیر زمینی و سطحی تفاوتهای دارند که عبارتند از:

 



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:نقشه برداري زير زميني, تونل, حفاري, معدن, نقشه برداري, | 15:8 | نویسنده : محسن قبادی

مروری بر نقشه برداری زیر زمینی

نقشه برداري زير زميني كه در غرب آن را با كلمه لاتين UNDER ground surveying مي‌شناسند، شاخه اي از رشته مهندسي نقشه برداري است كه شامل طراحي تونل، عملياتهاي اجرا و هدايت حفاري و بلاخره برداشت فضاهاي موجود طبيعي و مصنوعي زير زمين به منظور تهيه نقشه از آنها با توجه به شرايط خاص نقشه برداري در زير زمين مي باشد.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:لغات و اصطلاحات تخصصی نقشه برداری, | 11:3 | نویسنده : محسن قبادی

لغات و اصطلاحات تخصصی نقشه برداری.

نقشه برداری را می توان علم تهیه و پیاده کرده نقشه دانست

کنترل کارهای اجرایی – تعیین میزان نشست ساختمانها در عملیات ساختمانی و مونتاژواحدهای تولیدی و صنعتی و طرح های مربوط به تسطیح اراضی در شهر سازی و کشاورزی – کنترل دائمی انحراف سد ها از نظر فشار آب در تاسیسات آبی – انتقال نقاط و امتداد ها در معادن و را ههای زیر زمینی - بررسی تغییرات پوسته زمینی در زمین شناسی – تعیین میزان عمق آب و تهیه نقشه های دریا نوردی در کشتیرانی و بندر سازی – تهیه نقشه ابنیه و آثار تاریخی در باستان شناسی پیکره های دیگری از دامنه فعالیتهای نقشه برداری را تشکیل می دهد .



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:انواع نقشه برداری, | 15:2 | نویسنده : محسن قبادی

انواع نقشه برداری:

انواع نقشه برداری نقشه

تصوير افقي منطقه اي با مقياس کوچک بر روي يک صفحه مي باشد . تهيه نقشه شامل مراحل زير مي شود :
1- عمليات صحرايي : شامل شناسايي و بازديد اوليه ، انتخاب رئوس کار و ايستگاه هاي اندازه گيري و اندازه گيري طول ها و زوايا مي شود
2-محاسبات : شامل محاسبات مربوط به اندازه گيري هاي انجام شده در عمليات صحرايي است .
3- تهيه نقشه : يعني انتقال اندازه گيري هاي انجام شده با توجه به محاسبات و مقياس مورد نظر روي يک صفحه .
* مراحل فوق را به ترتيب برداشت ، محاسبه و ترسيم مي نامند .



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:معرفی رشته نقشه برداری, | 15:1 | نویسنده : محسن قبادی

معرفی رشته نقشه برداری

 

رشته مهندسي نقشه برداري كه امروزه گاهي اوقات مهـندسي ژئودزي و ژئوماتيك نيز خوانده مي شود در بــرگيرنده كـليه فعالــيتهايـي است كه  به نوعي منجر به برآورد مختصات يـك يا چند نقطه از سطـح درون ويا برون زمين مي گردد.

     علاوه براين از آنجا كه درگذشته كليه فعاليت هاي مزبور به تهـيه  نقشه از محدوده اي از زمين  منجر مي شده لـذا به رشــته مهنــدسي نقشه برداري معروف گرديده وبه سبب آنكه هرنوع فعاليت وسـاخت وساز عمراني درنخستين گام مستلزم استفاده از نقشه بوده است ،اين رشته ازجمله گرايش هاي مهنـدسي عمران به حساب مي آمده است. ليكن امروزه با گسترش دامنه فعاليت هاي مهندسين اين رشته شاهد حضور آنان درساير كاربردهاي علمي تحقيقاتي وصنعتي اعم از كنترل سدها، برج هاي بلند، هدايت هواپيماها، پيش بيني زلزله، باستان شناسي، ساخت قطعات صنعتي و ... مي باشيم به همين سبب شايد بتوان نام مهندسي ژئودزي و ژئوماتيك را داراي وجه تسميه مناسب تري براي اين رشته دانست.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:, | 14:58 | نویسنده : محسن قبادی

نقشه‌برداری

نقشه‌برداری به علم اندازه‌گیری دقیق و تعین موقعیت نسبی عوارض روی سطح زمین اطلاق می‌شود. از این تعریف ساده چنین استنتاج می‌شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می‌گیرد (سنجش‌های نجومی و نقشه برداری ماهواره‌ای). مختصات مطلوب می‌تواند مختصات دکارتی Z,Y,X و یا مختصات عرض و طول جغرافیایی باشد.

معمولاً عملیات نقشه‌برداری شامل دو مرحله برداشت (یا اندازه‌گیری) و محاسبه و ارائه نتایج کار است. در مرحله اندازه گیری، از وسایل و دستگاه‌ها و نیز روش‌های مختلفی استفاده می‌شود تا داده‌های لازم برای مرحله دوم بدست آید. نتایج کار به صورتهای آنالوگ (نقشه، مقاطع طولی و عرضی و...) و یا ارقامی (مانند جدول‌ها، مدل‌های رقمی زمین) ارائه می‌گردد.

در نقشه‌برداری از مناطق کوچک اثر کرویت زمین تقریباً ناچیز است و می‌توان زمین را در منطقه کوچکی مسطح در نظر گرفت. در مواقعی که زمین را مسطح فرض کنیم روش نقشه‌برداری مسطحه نامیده می‌شود این فرضیه مادامیکه سطح منطقه مورد نظر از چند صد کیلومتر مربع تجاوز نکند قابل قبول است. نقشه‌برداری مسطح برای کارهای مهندسی، معماری، شهرسازی، باستانشناسی، کارهای ثبت و املاکی، تجاری، اکتشافی بکار می‌رود. برای نمایش اطلاعات جمع‌اوری شده در نقشه‌برداری از سیستم تصویر استفاده می‌گردد.



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1392برچسب:نقشه برداری زمینی, | 14:53 | نویسنده : محسن قبادی

نقشه برداری زمینی

تعیین موقعیت نسبی نقاط واقع در سطح زمین و یا نزدیک به آن هدف اصلی نقشه برداریاست. از این تعریف ساده چنین استنتاج می شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعداست. البته در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می گیرد (سنجش های نجومی و نقشه برداری ماهواره ای). مختصات مطلوب می تواند کارتزین (Z,Y,X) و یا جغرافیایی (h,y,k) باشد.
معمولا عملیات نقشه برداری شامل دو مرحله برداشت یا اندازه گیری و محاسبه و ارائه نتایج کار است. در مرحله اندازه گیری، ازوسایل و دستگاه ها و نیز روش های مختلفی استفاده می شود تا داده های لازم برای مرحله دوم بدست آید. در مرحله دوم نیز از روشهای مختلفی استفاده می گردد. در تمام روش ها، ابتدا خطاها مورد بررسی قرار گرفته و در صورت قابل قبول بودن سرشکن میشوند. نتایج کار به صورتهای آنالوگ (نقشه، مقاطع طولی و عرضی و ...) و یا دیجیتال(جداول، مدلهای رقومی زمین DGM یا DTM)ارائه می گردد. انتخاب وسایل و روشهای مناسب تابع وسعت منطقه، دقت مطلوب و امکانات است.



ادامه مطلب
مهندسی عمران گرایش نقشه‌برداری


به دلیل درگیری بسیار زیاد این رشته با هندسه و ریاضیات به نوبه‎ای شاید بتوان این گرایش مهندسی عمران را "مهندسی هندسه" نامید. طراحی و اجرای برنامه‌های عمرانی و مطالعات مربوط به زمین مستلزم وجود اطلاع دقیق مهندسی (مسطحاتی، ارتفاعی) به صورت نقشه‌های گوناگون (ترسیمی، رقمی، تصویری) از منطقه مورد نظر است. مجموعه مهندسی نقشه‌برداری پاسخگوی این نیازها به گونه‌ای هماهنگ با دیگر رشته‌های عمران است و هدفش تربیت افرادی است که آگاهی علمی کافی و مهارت فنی لازم را در زمینه نقشه‌برداری و تعیین موقعیت داشته باشند. داوطلبان ورود به این رشته باید در ریاضیات و فیزیک قوی بوده (جالب است که بدانید این رشته بیشترین ریاضی را در تمام رشته‌های مهندسی دارا می‌باشد با داشتن ۲۶واحد ریاضی در دانشگاه) علاقه‌مندی و آمادگی جسمی (برای کارهای صحرایی و غیره) لازم را دارا باشند. بعضی دروس تخصصی این رشته عبارت‌اند از:
نقشه بردار نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا هنگام کار با دوربین نیوو



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:, | 11:38 | نویسنده : محسن قبادی
  • نقشه بردار، مسیر ( راه ، راه آبی ،کانال آب ، خطوط لوله های گاز، نفت، آب و مسیرهای انتقال نیرو و امثال آن )
  • کارتوگراف و رسام (روش های معمولی، اسکرایبینگ، اتوماسیون)
  • کاردان مترکشی، ترازیابی، تاکئومتری و نقشه برداریهای ساده
  • کاردان نقشه بردار مناطق محدود
  • کاردان دستگاههای فتوگرامتری ( آنالوگ، دیجیتال و ... ) و دستگاههای الکترونیکی مربوطه
  • کاردان خدمات کارهای هیدروگرافی، عمق یابی،
  • اقیانوس شناسی و دستگاههای الکترونیکی مربوطه
  • کاردان خدمات ژئودزی ( کلاسیک، فیزیکال، ماهواره ای و ...)


تاريخ : یک شنبه 19 آبان 1392برچسب:نقشه برداری زیر زمینی, | 11:18 | نویسنده : محسن قبادی

صورت پروژه

 

راه وسيـله اي براي رسيدن از مقصدي به مقصد ديگر است. امـروزه راه پايه ي گسترش اقتصادي مي باشد ، كه تنها با داشتن يك راه خوب مي توان كشاورزي و صنعت را گسترش داد. نخستين كار در ساخت يك راه ، شناخت نوع نياز ما به ساخت آن است. عمليات احداث مسير راه به دو بخش زيرسازي راه و روسازي راه تقسيم بندي مي شود. معمولاً هر پروژه ي عمراني مراحل و ضوابط خاص خود را دارد و طراحي و اجراي هر پروژه ي عمراني بر طبق ضوابط و آئين نامه هايي كه بر حسب نوع پروژه تهيه و تنظيم شده است مورد طراحي و اجرا قرار مي گيرد.



ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 12 آبان 1392برچسب:, | 16:24 | نویسنده : محسن قبادی

حفر صخره به وسيله نصب كردن وسايلي روي بعضي ماشينهاي حفر تونل در خلال قرن نوزدهم، بعنوان يك قدم مهم در رسيدن به تداوم حفر تونل شناخته شد. احتمالاً‌ قديميترين T.B.M آن بود كه در سال 1856 براي كندن شياري به عرض 33 سانتي متر در پيرامون قاب دروازة تونل هوزاك بكار رفت. پس از خدود 3 متر پيشروي ، ادامه ي كار را مقرون بصرفه ندانستند و آن را كنار گذاشتند . پس از آن ماشينهاي T.B.M سير تكامفل خود را طي كردند تا در سال 1956 نسل جديد اين ماشينها كه داراي تيغه‏هاي ديسكي مدور در جلو بودند، با ساخت اولين سري از آنها توسط رابينز آمريكائي متولد شد.


ادامه مطلب

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
  • دانلود کتاب
  • بک لینک